Zwemmen in een Spiegel

Het water van de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg behoort tot het schoonste en helderste van Nederland en dat is goed te zien. De plas kent een rijke variatie aan verschillende planten en dieren. En het is ook nog perfect om in te zwemmen. Het water is op een unieke manier met de omliggende natuur verbonden, wat het zwemmen tot een bijzondere belevenis maakt. Ervaar het.

Duiken in de Spiegelplas

De op sommige plaatsen ruim 45 meter diepe plekken vormen een verleidelijke uitdaging om te duiken. Wie dat doet kan rivierdonderpadden, rivierkreeften en modderkruipers voorbij zien komen. Ook snoeken, karpers en palingen zijn er te vinden tijdens een duiksessie in het kraakheldere water.

Zwemmen in de Spiegelplas

Naast het duiken is de plas enorm geliefd om te zwemmen en aan te zonnen.  De plas is ontstaan door turf gewinning en werd later gebruikt als zandwinning waardoor de diepte van 45 meter is ontstaan.

Het is leuk om per fiets, en ook wandelend, een rondje te maken om de Spiegelplas. De plas heeft meerdere eilandjes en is niet overal vanaf de kade te bereiken. Er zijn rondom meerdere strandjes en er is ook een jachthaven aanwezig.

Echt een aanrader is om met mooie dagen de plas per SUP of bootje te verkennen. Met zonnige dagen kijk je meters diep nog gewoon op de bodem, vooral leuk op dagen dat het water spiegelglad is…dat is de Spiegelplas!

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht