Hilversum

Wandelen door het Corversbos

By 16 juli 2020september 2nd, 2020No Comments

Het Corversbos is een bos in Hilversum van tamelijk recente datum. In de Tweede Wereldoorlog werden veel delen gekapt voor brandhout. Alleen de beuken aan de Gooilustlaan zijn gespaard, wat aan hun monumentale omvang is te zien.

Het ontstaan

Het Corversbos is eigendom van Natuurmonumenten. Het voormalige heidegebied vormt nu een afwisselend landschap van akkers, naald- en gemengde bossen. De naam dankt het aan Gerrit Corver Hooft, eigenaar van landgoed Gooilust, die rond 1834 het gebied aankocht ten behoeve van akkerbouw. Later in die eeuw werden de akkers benut voor bosbouw. Via erfenis kwam het gebied in bezit van Louise Digna Catharina Six die het, net als haar buitenplaats Gooilust, schonk aan Natuurmonumenten.

Lange lanen om over te wandelen

Wandelen en zien

Het bos is ideaal voor een mooie wandeling. Prachtige bomen en landschappen wisselen elkaar af. Wanneer je een wandeling door het Corversbos maakt vergeet dan niet eens zo nu en dan omhoog te kijken of je een jagende buizerd of havik ziet.
Tijdens een wandeling kom je vanzelf de eeuwenoude akkers tegen. Groten open vlaktes vormen de uitgekozen plek, wanneer het zonnetje schijnt, hiervan te genieten op een van de bankjes rondom de akkers waar door de Natuurmonumenten granen worden verbouwt.

 

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..