Wandelen door het Corversbos

Het Corversbos is een bos in Hilversum van tamelijk recente datum. In de Tweede Wereldoorlog werden veel delen gekapt voor brandhout. Alleen de beuken aan de Gooilustlaan zijn gespaard, wat aan hun monumentale omvang is te zien.

Het ontstaan

Het Corversbos is eigendom van Natuurmonumenten. Het voormalige heidegebied vormt nu een afwisselend landschap van akkers, naald- en gemengde bossen. De naam dankt het aan Gerrit Corver Hooft, eigenaar van landgoed Gooilust, die rond 1834 het gebied aankocht ten behoeve van akkerbouw. Later in die eeuw werden de akkers benut voor bosbouw. Via erfenis kwam het gebied in bezit van Louise Digna Catharina Six die het, net als haar buitenplaats Gooilust, schonk aan Natuurmonumenten.

Wandelen en zien

Het bos is ideaal voor een mooie wandeling. Prachtige bomen en landschappen wisselen elkaar af. Wanneer je een wandeling door het Corversbos maakt vergeet dan niet eens zo nu en dan omhoog te kijken of je een jagende buizerd of havik ziet.
Tijdens een wandeling kom je vanzelf de eeuwenoude akkers tegen. Groten open vlaktes vormen de uitgekozen plek, wanneer het zonnetje schijnt, hiervan te genieten op een van de bankjes rondom de akkers waar door de Natuurmonumenten granen worden verbouwt.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht