3x wandelen door Naarden

De heerlijke woonplaats Naarden, centraal gelegen in ons land en in het hart van het Gooi, biedt veel fantastisch wandelmogelijkheden. De afwisselende landschappen die Naarden omgrenzen maken Naarden een leuke omgeving om per voet te verkennen. De diversiteit, de oudheden en het vele groen staan garant voor plezierige wandelmeters. We nemen je mee naar 3 plekken waar naast leuk wandelen ook gewinkeld kan worden en een bezoekje aan een leuk restaurant voor een lunch niet mag ontbreken. Tijdens een wandeling door Naarden is er altijd wel iets tegen te komen en om bij stil te blijven staan.

Wandelen door en om Naarden Vesting

Waarschijnlijk het meest bekende en bijzondere aan Naarden is Naarden-Vesting. Dit oud in ster gevormde stadje is een geliefd en aantrekkelijk gebied om te eten, shoppen en wandelen. Het is in Naarden erg populair om een rondje vesting te wandelen, joggen of fietsen. Wandelend duurt het rondje een klein uurtje.

Naarden-Vesting is voorzien van leuke oude en vooral smalle straatjes, twee musea, een stadhuis en de grote kerk. Het vestingmuseum is erg leuk en geschikt voor kinderen. Maar ook de kinderboerderij aan de rand van de vesting is een aanrader. Frisse buitenlucht en bewegen wekt gezonde trek op en gelukkig heeft de vesting meerdere eet mogelijkheden.


Wandelen door Landgoed De Beek

Landgoed De Beek in Naarden is een pracht stuk natuur. Je kunt hier wandelen over de verschillende zandpaden en vooral genieten van een stukje ongerepte natuur dat bestaat uit een aantal sloten die verzonken liggen in een prachtig oud en verwilderd bosgebied dat soms magisch aandoet.

De aantrekkelijkheid van dit gebied zit hem vooral in de ‘beek’ die er doorheen stroomt. De hogere omliggende beboste gedeelten geven een mooi hoogte contrast wat het hele gebied aantrekkelijk maakt om te bezoeken. Ook voor kinderen is het gebied erg indrukwekkend door de hoge bomen en het heuvelachtige zandpad wat langs de beek slingert. Verstoppertje, tikkertje en op avontuur komen hier aanbod voor de kids.


Omschrijving van Landgoed De Beek

Landgoed De Beek beslaat zo’n 16 ha. De beek (de sloten) zijn ontstaan uit zandafgravingen en hebben zo het landschap en de omgeving verfraaid. Het water is er kraakhelder, het zijn meestal de gevallen bladeren en takken die naar de bodem zijn verzonken, die het water een donkere kleur lijken te geven.
Er zijn langs de paden veel rododendrons te zien met indrukwekkende hoge en oude loofbomen. Te midden van het gebied is een plukje naaldbos te bekennen waar een pad doorheen loopt. Als je dit bewandeld loop je ineens in een donker gebied doordat de naaldbomen dicht op elkaar staan en weinig licht van boven doorlaten.

Informatie over het wonen in Naarden.

Toegang landgoed De Beek

Het landgoed is vanaf meerdere plekken te betreden. De makkelijkste manieren, waar ook de auto geparkeerd kan worden, zijn via de Oud Blaricumerweg in Naarden en de Amersfoortsestraatweg in Naarden op het eind over de snelweg de A1 (kant van Crailo).
Het is vrije toegang, ondanks dat het gebied is afgesloten met een hekwerk waar her en der openingen in te vinden zijn doormiddel van een klapdeur. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd!

Natuur en snelweg

Het landgoed ligt met een deel pal aan de snelweg de A1. Het wordt hier letterlijk door een stuk gras, aangrenzend aan de snelweg, en een sloot gescheiden. Ondank dat je op bepaalde plekken het gezoef van de auto’s hoort is het toch niet storend door de oogverblindende schoonheid en magie van het landgoed.

Wandelen bij Stadzigt (Naardermeer)

Een frisse wandeling door de buitenlucht aan de rand van het Naardermeer bij Stadzigt deed mijn neus doen lopen. Vooraf aan de wandeling bij het natuurgebied, wat behoort tot de Nederlandse Natuurmonumenten, kan je je auto of fiets parkeren. Over het algemeen zijn er genoeg parkeerplekken. Direct na het parkeren vind je aan de linkerhand Gasterij Stadzigt, een leuk, knus en modern horecagelegenheid waar naar eigen zeggen alle producten van biologische afkomst zijn (veelal van eigen naast gelegen grond).
De pure smaak van de ingrediënten staan voorop bij de Gasterij. Zij kiezen bewust voor de drie P’s van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, te weten: People, Planet en Profit.


(zakelijke) biologische lunch

Gasterij Stadzigt is goed bereikbaar vanuit alle richtingen en heeft een leuke inspirerende lunchkaart. Van gewoonweg koffie met appelgebak tot een heerlijk, eerlijk en gezonde landgoedlunch of high tea.
Het is zeker een bestemming om af te spreken voor een lunch, wandeling of een zakelijke bijeenkomst. De Gasterij heeft namelijk de mogelijkheid tot het huren van een vergaderruimte.
Ook de aanwezige winkel met veelal biologisch eten en leuke cadeauartikelen is een bezoek waard!

De natuur in

Als je vanaf de parkeerplaats rechtdoor loopt kom je bij een watertje uit waar ook (in het seizoen) boottochtjes over het Naardermeer worden verzorgt. Om dit water, zowel links als rechts loopt een goed begaanbaar wandelpad verder naar achter richting het bos- en watergebied van het Naardermeer. Na het bereiken hiervan vind je een aantal plassen van het Naardermeer. Volg de aangeven wandelpaden en je waant je volledig in een rustige en vooral mooie omgeving weg van de dagelijkse hectiek.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht