Wonen in de hoogte

In het Gooi is weinig tot geen hoogbouw. Elke plaats in het Gooi heeft wel een appartementencomplex of galerijflat tot 5 verdiepingen maar hoger wonen in het Gooi is een lastige opgave. In dit bericht geven wij tips voor mogelijkheden om hoger dan 5 hoog te kunnen wonen. Een skyline zoals in Rotterdam kennen we niet maar er zijn een paar mogelijkheden in het Gooi.

Blaricum, Laren en Eemnes

Deze plaatsen bieden geen mogelijkheden om hoger te wonen dan 5 hoog. In Blaricum en Laren vind je vooral veel vrijstaande grote huizen. Eemnes heeft veel gezinswoningen gelegen in hofjes.

Naarden

De stad Naarden heeft slecht 1 mogelijkheid om hoog te kunnen wonen en dat is in de Torenflat van Naarden. Deze staat nabij de Rijksweg in het Naardermeerkwartier.
Officieel benoemt als, Torenflat Naerdinclant, is het met 12 verdiepingen en een hoogte van bijna 42 meter de hoogste woonmogelijkheid van de vesting stad. Gebouwd in 1964 vanwege woningnood.

Bussum

Het geliefde dorp Bussum heeft wat betreft hoogbouw eigenlijk maar 2 opties. Dat is de galerijflat gelegen naast de kruising Aagje Dekenlaan met Koekoeklaan, tegenover de middelbare school de Fontein. Dit is de buurt Ooster Eng-Zuid.
Het appartementencomplex draagt de naam Vogelhof en heeft 9 woonlagen. Het is gebouwd in 1969 en is geliefd onder starters.
Iets verderop gelegen is een woontoren die dienst doet aan ouderen. Deze heeft ook 9 woonlagen. Deze is gesitueerd in de Bloemenbuurt van Bussum.


Huizen

Het dorp aan het water en tevens bekend als ‘Haven van het Gooi’ heeft 2 mogelijkheden. Het gaat hierbij om de woontoren in de buurt Wolfskamer naast de sportvelden. Deze is gebouwd in 2011 en staat aan de IJsselmeerstraat.

Direct daarnaast is de buurt ’t Plaveen gelegen, hier zijn ook enkele mogelijkheden om hoger dan de vijfde etage te kunnen wonen.


Ook is er nog de mogelijkheid om hoger te wonen aan het water bij de jachthaven van Huizen in de buurt Gooierhoofd. Dit zijn luxe (senioren) woningen met zicht over het water. Deze zijn gebouwd aan de Labradorstroom.

Hilversum

De grootste plaats van het Gooi, wat een beetje een ‘stads imago’ heeft kent bij het station in het centrum een aantal hogere woonmogelijkheden. Deze begeven zich in de buurt Centrum en zijn vrij modern en nog niet heel veel jaren geleden gebouwd. Het geeft het idee een soort skyline te zijn wat vaak bij een stads imago behoort.
Niet ver daarvandaan aan de anders kant van het spoor in de Kleine Driftbuurt is een andere moderne en opvallende woontoren gebouwd. Het meest opvallende aan dit bouwwerk is de ronde vorm en de stalen constructie rondom.

Aan de andere kant van Hilversum, richting Loosdrecht, ligt de buurt Kerkelanden. Wanneer je deze binnen rijdt zie je direct al een aantal aanwezige flats die hogere woonmogelijkheden bieden.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht