3x lunchen en borrelen in Blaricum

By 5 augustus 2020september 17th, 2020Blaricum

Met vrienden of familie gezellig lunchen en/of borrelen in Blaricum? Lees mee en ik geef je de tips hoe je in dit knusse, charmante en mooie dorp jezelf kan vermaken tijdens de lekkerste hapjes en drankjes.

Of je nu vanuit Blaricum zelf komt of van daarbuiten, dan is restaurant de Eendracht een ideale plek om te beginnen. Dit restaurant (voorheen bekend als Tafelberg) ligt aan de hei en naast de Tafelberg gelegen. De Tafelberg is het hoogte punt van het Gooi met zijn 39,2 meter boven NAP.

De Eendracht

Een restaurant met een gevarieerde kaart voor zowel lunch als diner en zelfs ontbijt. Geen volwaardige maaltijd en enkel borrelen met wat snelle bites is hier vanzelfsprekend ook mogelijk.
Voor of na je verblijf hier is het leuk wandelen over de Tafelbergheide. Een indrukwekkende stuk landschap dat bestaat uit een kleine glooiing met heide planten en bomen.
Het restaurant heeft een groot terras met een mooi uitzicht over de naastgelegen heide. Aan de andere kant van het doorgaande fiets- en wandelpad in de richting van Bussum is de schaapskooi te vinden.

Ingang terras Eendracht

De Eendracht vanuit de lucht

De Eendracht Blaricum
Oude Naarderweg 2
1261 DS Blaricum
website

Bistrot Chapeau Blaricum

Een kleiner knus samenkomen van heerlijke wijnen, een mooie kaart en een ambiance alsof je thuis zou kunnen zijn. Van binnen doet het warm en huiskamer-achtig aan. Aan de zijkant langs de doorgaande weg tussen Laren en Huizen is een klein terras voor zo’n 12-15 mensen. Knus en gezellig en met veel leven voor de deur. Aan de achterkant van het restaurant is nog een terras wat meer verscholen ligt en veel rust biedt.

Chapeau Blaricum

Chapeau Blaricum
Huizerweg 1
1261 AR Blaricum
website

Moeke Spijkstra

Een begrip voor de Blaricummer en mensen uit de omgeving. Een oud bruin-café van binnen en vanbuiten een fris ruim terras op een top locatie.
Je bent hier welkom voor lunch, avondeten en natuurlijk de borrel.

Moeke Spijkstra

Moeke Spijkstra
Torenlaan 10
1261 GB Blaricum
website

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..