Plaatsen van
het Gooi

Je bent aan het oriënteren om wellicht in het Gooi te gaan wonen? Bekijk per plaats de wijken en buurten maak voor jezelf op deze manier de stappen gemakkelijker met onze informatie en ligging per buurt. Als je voor jezelf duidelijk hebt hoe en wat kan je gerichter zoeken naar jouw droomhuis.

1 omgeving 7 plaatsen:
dit zijn de plaatsen in het Gooi

Het Gooi, vroeger ook wel Gooiland, is een streek gelegen tussen de rivier de Eem (onder Eemnes) en de rivier de Vecht. Het hogere zandgebied daartussen is historisch het Gooi. Onder het Gooi vallen Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden.

Met haar prachtige en afwisselende omgeving, uitvalswegen naar de randstad en gezellige dorpen is de regio ’t Gooi al jaren een geliefd plekje om te wonen. De plaatsen in ’t Gooi worden verbonden door bossen en heiden en hebben allen wat met elkaar gemeen maar zijn toch ook weer compleet verschillend. Wat maakt deze plek zo geliefd voor vele mensen?

Blaricum

Oase aan rust

Bussum

Dorps met een stadsrandje

Eemnes

Landelijke rust

Hilversum

Mediastad en winkelhart

Huizen

Haven van het Gooi

Laren

Warm met karakter

Naarden

Oude vestingstad

Authentiek en gezellig

Blaricum en Laren hebben nog veel van het oorspronkelijke rurale karakter behouden, ondanks het feit dat de dorpen veel nieuwkomers hebben mogen verwelkomen de laatste jaren. Hilversum is de fraaie Dudokstad waar veel ruimte is voor vernieuwingen. En overal in het Gooi vind je bossen, heide, prachtige buitenplaatsen, landerijen en de schoonheid van de plassen.

Op een aangename zondag is er tijd voor een gezamenlijke ‘ontspandag’ en zijn de wandelpaden voorzien van vele gezinnen met of zonder hond. Ook de terrassen zijn met een beetje zon al snel gevuld.
Het is genieten van het gevarieerde landschap, de villa’s en de boerderijen, en de mooie verhalen en kleurige anekdotes, zoals menig inwoner ze hier wel kent…

Bereikbaarheid en ligging

Het Gooi is vanuit Almere, Amsterdam en Amersfoort aan te rijden via de snelweg A1 en vanuit Utrecht via de A27. Ook binnendoor is het Gooi goed bereikbaar over verschillende N-wegen. Zo kan je vanuit richting Vinkeveen over de N201 het Gooi betreden.

’t Gooi is een afwisselende woonomgeving waar een mix is van jonge gezinnen en gepensioneerde ouderen. Het biedt genoeg ruimte voor recreatie en buitenplezier. Het Gooi wordt niet voor niets ook wel een ‘Oase aan rust’ genoemd. ’t Gooi is een van de oudst bewoonde streken van Nederland en dat is niet voor niets. Het ligt op korte afstand van Amsterdam, Amersfoort en Utrecht waardoor het een ideale plek is om te wonen.