Wakkerendijk-Meentweg – Eemnes

730 inwoners | 85% koop – 15% huur

22% eenpersoons

36% zonder kinderen

42% met kinderen

Wonen Wakkerendijk-Meentweg – Eemnes

Het is schilderachtig mooi wonen aan de Wakkerendijk in Eemnes. Natuur, rust en indrukwekkende vergezichten over de eindeloze Eempolder. Beschut achter de dijk staan meerdere ‘langhuisboerderijen” met idyllische omliggende tuinen.

De zon schijnt laag over de gehooide weilanden. Kwetterende weidevogels klapwieken vastbesloten richting horizon, nagekeken door wat luie paarden achter een hek. Een vredig tafereeltje en zo kenmerkend voor dit boerenland. In de Eempolder kun je eindeloos ver kijken, bij helder weer zouden zelfs de contouren van Bunschoten en Spakenburg zichtbaar zijn.

De Wakkerendijk is de oostelijke begrenzing van het Gooi
Hier genieten de bewoners van rust en ruimte, met alle geneugten van het mondaine Laren en lommerrijk Baarn op korte afstand. Met de dorpskern van Eemnes op slechts enkele fietsminuten verwijderd, heb je alle voorzieningen onder handbereik.
Eemnes ligt als plaats van het Gooi in de provincie Utrecht terwijl de rest in Noord-Holland ligt. De 3,5 kilometer lange dijk (straat) loopt van noord naar zuid gesierd met lange rijen aan eiken die de lengte van de dijk nog eens benadrukken, oneindig ver kan je over de dijk kijken zonder deze bomen uit het vizier te verliezen.

Wonen aan de Wakkerendijk
Veel (woon)boerderijen aan de Wakkerendijk zijn gesplitst in twee afzonderlijke woningen, één in het originele voorhuis en één in de verbouwde deel aan de achterzijde. Wat vroeger boerderijen waren, op enkele uitzonderingen na, zijn nu verbouwt tot prachtige villa’s met prachtige tuinen. Een aantal boerderijen dienen tegenwoordig nog daadwerkelijk tot boerderij.

Straatbeeld
Wakkerendijk

Buurtcijfers

Eemnes  >  buurten Eemnes  >  Wakkerendijk

Buurt in cijfers:

730 inwoners
85% koop
15% huur

Opbouw bevolking:

90% autochtoon
8% westerse migratie
2% overige migratie

Samenstelling:

270 huishoudens
•22% éénpersoons
•36% zonder kinderen
•42% met kinderen

Leeftijdsopbouw:

0-14 jaar > 14%
15-24 jaar > 15%
25-44 jaar > 14%
45-64 jaar > 36%
65+ jaar > 21%

onderdeel wijk Eemnes • gemeente Eemnes

Bereikbaarheid en voorzieningen

Voorzieningen

De Wakkerdijk-Meentweg heeft geen winkels.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is zeer goed vanaf de snelweg A1, bij afslag Baarn/Eemnes zit je direct op de Wakkerendijk. Naast eigen vervoer komt er ook een bus langs en met de fiets ben je in enkele fietsminuten bij de winkels.

Breder in de omgeving kijken?

Dit zijn de naastgelegen buurten:

Eemnes-DorpNoordbuurt - EemnesZuidbuurt - Eemnes

Buurten Eemnes

Alle buurten van Eemnes.

Makelaar Eemnes

Aangesloten makelaar Eemnes

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Kaartje sturen

Stuur de buurt een kaartje.