Huizen in Laren – Rijksweg

Gemiddelde vraagprijs: € 1.820.120
Gemiddeld woonoppervlakte: 390 m2
Meest voorkomende huizen: vrijstaande huizen

Inwoners Laren – Rijksweg

Aantal inwoners: 645
Aantal huishoudens: 270

Kenmerken Laren – Rijksweg

De buurt Rijksberg in Laren wil je absoluut wonen. Gelegen aan een van de mooiste stukken heide van het Gooi en direct aan uitvalswegen. Laren-Rijksweg is te omschrijven als groen en stil.

De huizenrand aan de heide kant is het mooist. Een vrij uitzicht op een prachtig natuurgebied en een ondergaande zon die achter het beboste en heuvelachtige heide landschap verdwijnt. Vanaf deze kant van de buurt heb je aan de andere zijde de snelweg die wordt afgeschermd met een geluidswal. Het leuke van de buurt Rijksweg in Laren is dat deze je het gevoel geeft ergens anders te wonen dan in Laren. Dit komt doordat tussen de woonbuurt de Rijksweg en de rest van Laren wordt gescheiden van elkaar door de snelweg de A1. De vorm van de buurt is als langwerpig te omschrijven, waarbij aan de langste zijdes aan de ene kant de heide grenst en aan de andere de doorgaande snelweg. Ook wordt deze buurt nog eens doorsneden voor de doorgaande weg tussen Hilversum en laren waardoor het in eigenlijk twee gelijke helften valt.

BEREIKBAARHEID VAN DE BUURT

Zoals boven al kort omschreven ligt de buurt aan de snelweg en wordt hij doorkruist door de doorgaande weg tussen Hilversum en Laren. Met de auto ben je in no-time in het centrum van Laren en Hilversum en op de snelweg richting de randstad.

Voorzieningen Rijksweg Laren

Treinstation 3,7km
Ziekenhuis 2,7km
Huisarts 1,9km

Bioscoop 3,8km
Restaurant 700m
Zwembad 2,8km
KDV 600m
Basisschool 2,1km