Rembrandtpark – Naarden

2420 inwoners | 89% koop – 10% huur

28% eenpersoons

25% zonder kinderen

48% met kinderen

Wonen in Rembrandtpark – Naarden

Het Rembrandtpark in Naarden is een zeer populaire buurt met veel ruimte voor groen en speelplezier voor de kinderen. Mooie lange lanen, grote tuinen en jaren dertig woningen sieren de buurt.

De buurt het Rembrandtpark, ook wel bekend als Rembrandtkwartier, sieren de brede en lange lanen met de prachtige oude bomen. Het is een kindvriendelijke en gezellige buurt waar genoeg vermaak is voor de kinderen en rust heerst voor de ouders. De ideale combinatie voor het hele gezin!
De ruimte in de buurt is verdeeld door kleine parkjes met water en de grote vijver, bekend in de buurt als het `meertje van Vlek`. Wel kind uit de omgeving heeft hier niet gevist of geschaatst?!

Niet ver buiten de grenzen van deze buurt zijn de sportvelden voor hockey, voetbal en rugby te vinden. Het winkelgebied van Bussum is op fietsafstand, net zoals de vesting van Naarden.

Straatbeeld
Rembrandtpark

Buurtcijfers

Naarden  >  buurten Naarden  >  Rembrandtpark

Buurt in cijfers:

2420 inwoners
89% koop
10% huur

Opbouw bevolking:

83% autochtoon
12% westerse migratie
5% overige migratie

Samenstelling:

900 huishoudens
•28% éénpersoons
•25% zonder kinderen
•48% met kinderen

Leeftijdsopbouw:

0-14 jaar > 27%
15-24 jaar > 10%
25-44 jaar > 19%
45-64 jaar > 19%
65+ jaar > 25%

onderdeel wijk Naarden • gemeente Gooise Meren

Bereikbaarheid en voorzieningen

Voorzieningen

De buurt heeft een hotel, een vmbo school, bezinepomp, restaurant en wat lokale winkels (aan de Lambertus Hortensiuslaan).

Bereikbaarheid

Het Rembrandtpark is goed bereikbaar. Vanaf de snelweg de A1 rijd je per auto zo de buurt binnen. Het centrum van Bussum en treinstation Naarden-Bussum zijn per fiets om de hoek. Vanaf het Rembrandtpark ben je per fiets binnen 10 minuten in de vesting waar je tijdens de markt op zaterdag vers fruit, brood en allerlei andere lekkernijen kunt halen. Met genoeg (basis)scholen in de buurt is het ook voor kinderen per fiets goed te behappen.

Buurten Naarden

Alle buurten van Naarden.

Makelaar Naarden

Aangesloten makelaar Naarden.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Kaartje sturen

Stuur de buurt een kaartje.