Huizen in Prins Hendrikkwartier

Gemiddelde vraagprijs: € 724.100
Gemiddeld woonoppervlakte: 185 m2
Meest voorkomende huizen: vrijstaande huizen

Inwoners Prins Hendrikkwartier

Aantal inwoners: 750
Aantal huishoudens: 325

Kenmerken Prins Hendrikkwartier

Het Prins Hendrikkwartier van Bussum is een zeer waardevolle buurt met rustige straten, veel oude en grote bomen en mooie huizen uit de jaren dertig. Een aantal van de aanwezige statige huizen zijn zelfs van rond het jaar 1900.

De lanen die hier zijn kronkelen door de buurt. Geen rechte straten maar met fraaie buigingen. Het ligt centraal gelegen in het dorp Bussum op echt kruipafstand van het treinstation Naarden-Bussum. Het winkelgebied is op loopafstand en om de hoek van de buurt is een gezellig restaurant aanwezig waar dagelijks lunch en diner wordt geserveerd. Het meest opvolgende van deze buurt is dat het in de buurt aangenaam rustig is en dat wanneer je buiten de buurt je voetstappen zet direct in de bewoonde wereld terechtkomt.

Bekende straten uit de wijk

Bekende en graag te bewonen straten van het Prins Hendrikkwartier zijn o.a. Albrechtlaan, Rostocklaan, Mecklenburglaan en de Stargardlaan.

Bereikbaarheid van het Prins Hendrikkwartier

De buurt is met het openbaar vervoer meer dan uitstekend te bereiken. NS station en bushaltes om de hoek. Ook met de auto is het er goed komen. Vanaf de snelweg ben je in een paar minuten thuis via de lange Brediusweg die de snelweg en het centrum met elkaar verbind.

Voorzieningen Prins Hendrikkwartier Bussum

Supermarkt 700m
Treinstation 300m
Ziekenhuis 4,2km
Huisarts 200m
Bioscoop 400m
Restaurant 200m
Zwembad 1,7km
KDV 200m
Basisschool 300m