Prins Hendrikkwartier

Type woningen

Vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijtjeshuizen

Inwoners

Aantal inwoners: 770 (2019)
Grootste bevolkingsgroep
45-65 jaar: 220
0-15 jaar: 175
25-45 jaar: 170
Gemeente: Gooise Meren
Onderdeel wijk: Brediuskwartier

Ligging Prins Hendrikkwartier

OPEN KAART


Omschrijving Prins Hendrikkwartier-Bussum

Het Prins Hendrikkwartier van Bussum is een zeer waardevolle buurt met rustige straten, veel oude en grote bomen en mooie huizen uit de jaren dertig. Een aantal van de aanwezige statige huizen zijn zelfs van rond het jaar 1900.

De lanen die hier zijn kronkelen door de buurt. Geen rechte straten maar met fraaie buigingen. Het ligt centraal gelegen in het dorp Bussum op echt kruipafstand van het treinstation Naarden-Bussum. Het winkelgebied is op loopafstand en om de hoek van de buurt is een gezellig restaurant aanwezig waar dagelijks lunch en diner wordt geserveerd. Het meest opvolgende van deze buurt is dat het in de buurt aangenaam rustig is en dat wanneer je buiten de buurt je voetstappen zet direct in de bewoonde wereld terechtkomt. Het Prins Hendrikkwartier is onderdeel van de wijk het Brediuskwartier.

Bekende straten uit de wijk

Bekende en graag te bewonen straten van het Prins Hendrikkwartier zijn o.a. Albrechtlaan, Rostocklaan, Mecklenburglaan en de Stargardlaan.

Bereikbaarheid van het Prins Hendrikkwartier

De buurt is met het openbaar vervoer meer dan uitstekend te bereiken. NS station en bushaltes om de hoek. Ook met de auto is het er goed komen. Vanaf de snelweg ben je in een paar minuten thuis via de lange Brediusweg die de snelweg en het centrum met elkaar verbind.