Huizen in Blaricum – Oude dorp

Gemiddelde vraagprijs: € 1.459.720
Gemiddeld woonoppervlakte: 233 m2
Meest voorkomende huizen: vrijstaande huizen

Inwoners Blaricum – Oude dorp

Aantal inwoners: 5075
Aantal huishoudens: 2190

Kenmerken Blaricum – Oude dorp

Het oude dorp van Blaricum is een fantastische plek om te wonen. Kronkelende kleine straatjes en prachtige groene lanen rondom een gezellig en knus centrum, de kern van het oude dorp. Vrijstaande huizen veelal met rieten dak.

Wonen in het oude dorp van Blaricum is eigenlijk het bewoonbare deel van Blaricum zonder het nieuwere gedeelte de Blaricum Bijvanck. Oftewel zoals het dorp vroeger was.
Als je ervoor kiest om in het oude dorp van Blaricum te wonen, kies je voor rust, veel groen en een prachtig omliggend natuurgebied dat bestaat uit heide en bossen. In de kern van het oude dorp, rondom het winkelgebied, zijn nog veel authentieke boerderijen te vinden die tegenwoordig onderdak bieden aan bedrijven of gezinnen. Deze boerderijen die duidelijk te herkennen zijn aan een rieten dak, schots en scheef en een lage nokhoogte sieren hier tussen de modernere opgeknapte villa’s het straatbeeld.

Bereikbaarheid van het oude dorp

Het oude dorp is zowel vanuit Laren als Huizen en Bussum goed aan te rijden. Je kunt van zowel de A1 als de A27 naar Blaricum rijden wat het dorp goed bereikbaar maakt. Het heeft geen treinstation en wel een goed werkende buslijn door het oude dorp richting Hilversum en Huizen.

Voorzieningen van het oude dorp Blaricum

Supermarkt 800m
Treinstation 6,6km
Ziekenhuis 3km
Huisarts 1km
Bioscoop 3,7km
Restaurant 600m
Zwembad 2,4km
KDV 1km
Basisschool 800m