Omgeving

Kasteel Groeneveld Baarn

12 maart 2017
Groeneveld Baarn

Kasteel Groeneveld bij Baarn is leuk om te bezoeken. Het is meer het landgoed wat indrukwekkend is en de mensen lokt dan het Kasteel. Landgoed Groeneveld is een prachtig, denk het best te omschrijven als een ‘bebost park’, waar doorheen een kronkelend watertje stroomt wat wordt verbonden door aanwezige ‘vijvers’.

Net buiten het Gooi

Wie van groen, ruimte en rust houd is hier goed terechtgekomen. Mooie en vooral brede wandelpaden die je langs de mooiste plekjes van het landgoed begeleiden, zorgen voor een break in je dagelijkse leven.
Het landgoed beslaat zo’n 130 ha en wordt goed onderhouden door Staatsbosbeheer. De landschapsstijl is zeer geperfectioneerd en heeft zelfs een ijskelder die tegenwoordig het onderkomen is van een familie vleermuizen.

Landgoed Groeneveld Baarn

Een dag op Groeneveld

Vogels fluiten, elke hond is hier je vriend, dagelijks lopen hier veel gezinnen hun rondje om vervolgens te eindigen met een kop koffie en wat lekkers bij Kasteel Groeneveld in de Brasserie. Het wandelen moet tenslotte beloond worden. Ook vinden er veel meetings plaats met hondenliefhebbers die in groepsverband verder te voet gaan over het terrein.
Dit is wat hier vrijwel de hele dag door gebeurt, zo nu en dan wordt dit dagelijkse ritueel, wat nooit verveeld, doorbroken met een ‘thema’ marktje op het landgoed voor het Kasteel. Zo ook vandaag met de ‘Trotsmarkt’.

  

Bereikbaarheid Kasteel Groeneveld

Het is met de auto vanuit het Gooi heel goed te bereiken. Vanaf de A1 richting Amersfoort is het afslag Baarn en vervolgens bij de stoplichten naar links. Al na een aantal honderden meters bevindt zich rechts Kasteel Groeneveld. Parkeren is op de grote parkeerplaats geen probleem.
Het is met mooie dagen ook leuk om met de fiets het landgoed te betreden. Vanuit Hilversum is dit het beste te doen via Anna’s Hoeve en vervolgens Baarn aan te houden. Ook vanuit Eemnes fiets je gemakkelijk via de Wakkerendijk naar het Kasteel.

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn

Gjalt

Over Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..