Hilversumse Meent

Buurten Hilversum

Hilversumse Meent – Hilversum

wijk Hilversumse Meent •
gemeente Hilversum

—————

De Hilversumse Meent is onderdeel van Hilversum en ligt bij Bussum, is ontstaan in de periode 1974-1978 op voormalige meent-gronden, vandaar dan ook de naam de Hilversumse Meent. Kindvriendelijke wijk met veel jonge gezinnen.

De Meent ligt tegen Bussum aan en daardoor is het ook soms verwarrend voor mensen dat deze woonwijk bij Hilversum hoort. De mediastad Hilversum die toch zeker 6 kilometer verderop ligt is dan wel de wakende gemeente over de buurt toch zullen de inwoner van de Hilversumse Meent vrijwel altijd gebruik maken van de Bussumse faciliteiten en niet die van Hilversum. Tussen de Hilversumse Meent en Hilversum begeeft zich een redelijk formaat bos dat je met de auto moet omzeilen en met de fiets dwars kan doorkruisen.

Opbouw van de Hilversumse Meent
De Hilversumse Meent is opgebouwd uit een aantal woonerven die vernoemd zijn naar insecten en planten. Zo heb je de Bijenmeent, Goudwespmeent, Hommelmeent, Krekelmeent, Libellemeent, Meikevermeent, Mierenmeent, Vlindermeent, Vuurvlindermeent en de Waterjuffermeent. En ook de Biezenmeent, Distelmeent, Grasmeent, Klavermeent, Kroosmeent, Lissemeent, Mossenmeent, Rietmeent, Varenmeent en de Zeggemeent.
Vrijwel alle aanwezige straten zijn niet standaard recht en lopen met hoekige vormen rond (soms achthoekig).

Bekijk buurt op kaart


Stuur via ons de buurt een kaartje

Wanneer er geen (passend) aanbod is en je wilt heel graag in deze buurt wonen dan is het versturen van een kaartje vaak effectief. Huidige bewoners die twijfelen om hun woning in de verkoop te zetten kan je hiermee over de streeptrekken en rechtstreeks contact mee hebben.

Bewoners

Inwoners 4135

Leeftijdsopbouw

16%

0-14 jaar

9%

15-24 jaar

16%

25-44 jaar

34%

45-64 jaar

25%

65+ jaar

Huishoudens

1835 huishoudens

gemiddelde huishoudensgrootte 2,3

29%

eenpersoons

37%

huishoudens zonder kinderen

34%

huishoudens met kinderen

Bevolkingssamenstelling

autochtoon

westerse migratie

niet-westerse migratie

Woningen

1827 woningen

koop

huur

Meest voorkomende woningen:

  1. Eéngezins tussenwoning
  2. Hoekwoning
  3. Appartement

Huizen zoekopdracht

Met het invullen en verzenden van dit formulier ga ik akkoord met het privacybeleid van Goois Wonen.

Bereikbaarheid

Vanuit Naarden en Bussum is deze buurt die in woonerven is opgedeeld goed te bereiken. Ook vanuit omliggende plaatsen als Hilversum en het nabije ’s-Graveland is het goed aan te rijden. Vanaf de snelweg is het iets minder direct aan te rijden. Met de fiets ben je binnen 10 minuten in het centrum van Bussum. Met de omgeving staat de Hilversumse Meent in verbinding met een busnetwerk.

Voorzieningen

De buurt heeft een eigen winkelcentrum met supermarkt, slager en bloemist. Ook is er een basisschool aanwezig. Ook is er een Kinderboerderij aanwezig voor de kinderen.

Makelaar

Vind hier binnenkort de aangesloten makelaar voor deze omgeving.

Straten Hilversumse Meent