Huizen in Hilversumse Meent

Gemiddelde vraagprijs: € 378.395
Gemiddeld woonoppervlakte: 132 m2
Meest voorkomende huizen: eengezinswoningen en tussenwoningen

Inwoners Hilversumse Meent

Aantal inwoners: 4100
Aantal huishoudens: 1830

Kenmerken Hilversumse Meent

De Hilversumse Meent is onderdeel van Hilversum en ligt bij Bussum, is ontstaan in de periode 1974-1978 op voormalige meent-gronden, vandaar dan ook de naam de Hilversumse Meent. Kindvriendelijke wijk met veel jonge gezinnen.

De Meent ligt tegen Bussum aan en daardoor is het ook soms verwarrend voor mensen dat deze woonwijk bij Hilversum hoort. De mediastad Hilversum die toch zeker 6 kilometer verderop ligt is dan wel de wakende gemeente over de buurt toch zullen de inwoner van de Hilversumse Meent vrijwel altijd gebruik maken van de Bussumse faciliteiten en niet die van Hilversum. Tussen de Hilversumse Meent en Hilversum begeeft zich een redelijk formaat bos dat je met de auto moet omzeilen en met de fiets dwars kan doorkruisen.

Opbouw van de Hilversumse Meent

De Hilversumse Meent is opgebouwd uit een aantal woonerven die vernoemd zijn naar insecten en planten. Zo heb je de Bijenmeent, Goudwespmeent, Hommelmeent, Krekelmeent, Libellemeent, Meikevermeent, Mierenmeent, Vlindermeent, Vuurvlindermeent en de Waterjuffermeent. En ook de Biezenmeent, Distelmeent, Grasmeent, Klavermeent, Kroosmeent, Lissemeent, Mossenmeent, Rietmeent, Varenmeent en de Zeggemeent.
Vrijwel alle aanwezige straten zijn niet standaard recht en lopen met hoekige vormen rond (soms achthoekig).

Bereikbaarheid van de Hilversumse Meent

Vanuit Naarden en Bussum is deze buurt die in woonerven is opgedeeld goed te bereiken. Ook vanuit omliggende plaatsen als Hilversum en het nabije ’s-Graveland is het goed aan te rijden. Vanaf de snelweg is het iets minder direct aan te rijden.

Voorzieningen Hilversumse Meent

Supermarkt 400m
Treinstation 2,2km
Ziekenhuis 6km
Huisarts 600m
Bioscoop 2,6km
Restaurant 600m
Zwembad 2,5km
KDV 600m
Basisschool 600m