Hilversumse Meent

4135 inwoners | 57% koop – 43% huur

29% eenpersoons

37% zonder kinderen

34% met kinderen

Wonen in Hilversumse Meent

De Hilversumse Meent is onderdeel van Hilversum en ligt bij Bussum, is ontstaan in de periode 1974-1978 op voormalige meent-gronden, vandaar dan ook de naam de Hilversumse Meent. Kindvriendelijke wijk met veel jonge gezinnen.

De Meent ligt tegen Bussum aan en daardoor is het ook soms verwarrend voor mensen dat deze woonwijk bij Hilversum hoort. De mediastad Hilversum die toch zeker 6 kilometer verderop ligt is dan wel de wakende gemeente over de buurt toch zullen de inwoner van de Hilversumse Meent vrijwel altijd gebruik maken van de Bussumse faciliteiten en niet die van Hilversum. Tussen de Hilversumse Meent en Hilversum begeeft zich een redelijk formaat bos dat je met de auto moet omzeilen en met de fiets dwars kan doorkruisen.

Opbouw van de Hilversumse Meent
De Hilversumse Meent is opgebouwd uit een aantal woonerven die vernoemd zijn naar insecten en planten. Zo heb je de Bijenmeent, Goudwespmeent, Hommelmeent, Krekelmeent, Libellemeent, Meikevermeent, Mierenmeent, Vlindermeent, Vuurvlindermeent en de Waterjuffermeent. En ook de Biezenmeent, Distelmeent, Grasmeent, Klavermeent, Kroosmeent, Lissemeent, Mossenmeent, Rietmeent, Varenmeent en de Zeggemeent.
Vrijwel alle aanwezige straten zijn niet standaard recht en lopen met hoekige vormen rond (soms achthoekig).

Straatbeeld
Hilversumse Meent

Buurtcijfers

Hilversum  >  buurten Hilversum  >  Hilversumse Meent

Buurt in cijfers:

4135 inwoners
57% koop
43% huur

Opbouw bevolking:

78% autochtoon
11% westerse migratie
11% overige migratie

Samenstelling:

1835 huishoudens
•29% éénpersoons
•37% zonder kinderen
•34% met kinderen

Leeftijdsopbouw:

0-14 jaar > 16%
15-24 jaar > 9%
25-44 jaar > 16%
45-64 jaar > 34%
65+ jaar > 25%

onderdeel wijk Hilversumse Meent • gemeente Hilversum

Bereikbaarheid en voorzieningen

Voorzieningen

De buurt heeft een eigen winkelcentrum met supermarkt, slager en bloemist. Ook is er een basisschool aanwezig. Ook is er een Kinderboerderij aanwezig voor de kinderen.

Bereikbaarheid

Vanuit Naarden en Bussum is deze buurt die in woonerven is opgedeeld goed te bereiken. Ook vanuit omliggende plaatsen als Hilversum en het nabije ’s-Graveland is het goed aan te rijden. Vanaf de snelweg is het iets minder direct aan te rijden. Met de fiets ben je binnen 10 minuten in het centrum van Bussum. Met de omgeving staat de Hilversumse Meent in verbinding met een busnetwerk.

Breder in de omgeving kijken?

Dit zijn de naastgelegen buurten:

Kom van Bieghel - BussumKoedijk - Bussum

Buurten Hilversum

Alle buurten van Hilversum.

Makelaar

Aangesloten makelaar Hilversum.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Kaartje sturen

Stuur de buurt een kaartje.