Spiegel – Bussum

5315 inwoners | 73% koop – 23% huur

36% eenpersoons

26% zonder kinderen

37% met kinderen

Wonen in Het Spiegel – Bussum

Het Spiegel is de grootste (villa)wijk van Bussum. Lange lanen met veel grote bomen en vrijstaande (hoge)huizen zijn het gemiddelde straatbeeld. De grotere rechte en lange (niet drukke) straten worden verbonden met elkaar door korte en kronkelende straatjes. Wijk met veel gezinnen en voorzien van sportvelden en aangrenzend het winkelgebied.

Het Spiegel in Bussum, ook wel ’t Spieghel, is een villawijk van Bussum en misschien wel de mooiste van Nederland. Al velen tientallen jaren wil menig mens in deze wijk wonen. Natuurlijk heeft u als toekomstige bewoners wel de nodige centjes nodig want de huizenprijzen hier zijn fors hoger dan in een standaard wijk van Nederland.

Het Spiegel is het best te omschrijven als een villawijk met kronkelende straatjes en ruimte voor veel groen. De aanwezige oude en vooral enorm grote bomen sieren de omgeving. Een aantal straten van Het Spiegel kronkelen langs elkaar heen en kruisen elkaar. Je kan hier echt verdwalen, maar ach er zijn vervelendere wijken om te verdwalen.
Het Spiegel is sinds 2007 aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft een actieve belangenvereniging, de Vrienden van het Spiegel.

In Het Spiegel wordt het belangrijk gevonden door de bewoners om het net te laten ogen. Bomen en tuinen worden goed onderhouden. In het voorjaar is het een drukte met de aanwezige hoveniersbedrijven. “Uiterlijk van de tuin en huis is belangrijk” weet een inwoner te vertellen.

Straatbeeld
Het Spiegel

Wijkcijfers

Bussum  >  buurten Bussum  >  Spiegel

Wijk in cijfers:

5315 inwoners
73% koop
23% huur

Opbouw bevolking:

82% autochtoon
14% westerse migratie
4% overige migratie

Samenstelling:

2215 huishoudens
•36% éénpersoons
•26% zonder kinderen
•37% met kinderen

Leeftijdsopbouw:

0-14 jaar > 20%
15-24 jaar > 12%
25-44 jaar > 14%
45-64 jaar > 24%
65+ jaar > 30%

onderdeel wijk Spiegel • gemeente Gooise Meren

Bereikbaarheid en voorzieningen

Voorzieningen

Het Spiegel heeft als omgeving genoeg voorzieningen. Denk hierbij aan een zwembad, sportcomplex, aantal winkels, begraafplaats, kinderopvang, scholen en heel veel speelmogelijkheden.

Bereikbaarheid

De wijk Spiegel is vanaf de snelweg A1 goed bereibaar. Gemiddeld is het in 5-6 minuten aan te rijden. Echter dien je wel het treinspoor te overkruisen waardoor je er soms langer over kan doen. De twee treinstations van Bussum zijn, afhankelijk van waar je in de wijk woont, per fiets zeker en ook soms lopend te bereiken. Evenals het station geldt dit ook voor het winkelgebied.

Buurten Bussum

Alle buurten van Bussum.

Makelaar Bussum

Aangesloten makelaar Bussum.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Kaartje sturen

Stuur de buurt een kaartje.