Huizen in Het Spiegel

Gemiddelde vraagprijs: € 1.159.140
Gemiddeld woonoppervlakte: 245 m2
Meest voorkomende huizen: vrijstaande huizen

Inwoners Het Spiegel

Aantal inwoners: 5300
Aantal huishoudens: 1422

Kenmerken Het Spiegel

Het Spiegel is de grootste (villa)wijk van Bussum. Lange lanen met veel grote bomen en vrijstaande (hoge)huizen zijn het gemiddelde straatbeeld. De grotere rechte en lange (niet drukke) straten worden verbonden met elkaar door korte en kronkelende straatjes. Wijk met veel gezinnen en voorzien van sportvelden en aangrenzend het winkelgebied.

Het Spiegel in Bussum, ook wel ’t Spieghel, is een villawijk van Bussum en misschien wel de mooiste van Nederland. Al velen tientallen jaren wil menig mens in deze wijk wonen. Natuurlijk heeft u als toekomstige bewoners wel de nodige centjes nodig want de huizenprijzen hier zijn fors hoger dan in een standaard wijk van Nederland.

Straatbeeld

Het Spiegel is het best te omschrijven als een villawijk met kronkelende straatjes en ruimte voor veel groen. De aanwezige oude en vooral enorm grote bomen sieren de omgeving. Een aantal straten van Het Spiegel kronkelen langs elkaar heen en kruisen elkaar. Je kan hier echt verdwalen, maar ach er zijn vervelendere wijken om te verdwalen.
Het Spiegel is sinds 2007 aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft een actieve belangenvereniging, de Vrienden van het Spiegel.

In Het Spiegel wordt het belangrijk gevonden door de bewoners om het net te laten ogen. Bomen en tuinen worden goed onderhouden. In het voorjaar is het een drukte met de aanwezige hoveniersbedrijven. “Uiterlijk van de tuin en huis is belangrijk” weet een inwoner te vertellen.

Voorzieningen Het Spiegel Bussum

Supermarkt 700m
Treinstation 1,0km
Ziekenhuis 4,5km
Huisarts 750m
Bioscoop 1,5m
Restaurant 300m
Zwembad 1,0km
KDV 600m
Basisschool 500m