Huizen in de wijk Eng

Gemiddelde vraagprijs: € 291.438
Gemiddeld woonoppervlakte: 101 m2
Meest voorkomende huizen: eengezinswoningen, tussenwoningen en portiekflats

Inwoners in de wijk Eng

Aantal inwoners: 7530
Aantal huishoudens: 3420

Kenmerken wijk Eng

Een ruime wijk gelegen aan de zuidkant van Bussum gelegen aan de heide. Een uitstekende leefomgeving voor jonge gezinnen: veel ruimte voor groen en speelplezier en betaalbare huizen en appartementen. Door de mooie ligging aan de heide is dit een geliefde buurt voor onder andere ook honden- en natuurliefhebbers.

De wijk de Eng gelegen in Bussum is opgedeeld in de volgende buurten: Wester Eng, Midden Eng-Oost, Midden Eng-West en de Ooster Eng.

Wonen in de Wester Eng

De Westereng ligt het dichtstbij het centrum van Bussum en de spoorlijn en het station Bussum-Zuid. Vlakbij gelegen aan de doorgaande weg richting Hilversum en ’s-Graveland ben je in no-time met de auto in de omgeving van Bussum. Denk hierbij aan de Loosdrechtse Plassen, het grote winkelgebied van Hilversum en de natuurmonumenten bij ’s-Graveland. Met zowel de fiets als de auto, en zelfs lopend, is het centrum van Bussum goed te bereiken. De snelweg de A1 is via de Ceintuurbaan te bereiken in nog geen 5 minuten.

Wonen in Midden Eng-west en Midden Eng-oost

De naam doet het al vermoeden deze twee buurten ligt tussen de Wester Eng en de Ooster Eng in en brengen deze twee met elkaar in verbinding en vormen zo samen de wijk Eng. Het ideale van deze buurt is, naast de mooie ligging aan de heide en nabij het centrum van Bussum, is dat je vanuit deze buurten kan kiezen waar je je boodschappen gaat doen: in het centrum, in het winkelcentrum bij de Ooster Eng (bij de Koekoeklaan) of bij de winkels aan de Laarderweg in de Wester Eng.

Wonen in Ooster Eng

De Ooster Eng ligt in de hoek van Bussum waar de snelweg en de heide aan de ‘kant van Laren’ samen komen. Vanuit dit deel van de wijk ben je in 2 -3 minuten op de snelweg richting Amsterdam of Amersfoort. Een leuke plek om te wonen als jong gezin en/of starter. Ruime straten en veel ruimte voor groen. In de Ooster Eng-Zuid staan een aantal fraaie vrijstaande woningen gelegen aan mooie lanen.

Voorzieningen voor de wijk Eng Bussum

Supermarkt 500m
Treinstation 1,2km
Ziekenhuis 2,7km
Huisarts 300m
Bioscoop 2,1km
Restaurant 1,1km
Zwembad 2km
KDV 600m
Basisschool 800m