Componistenkwartier

Type woningen

Vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijtjeshuizen

Inwoners

Aantal inwoners: 1595 (2019)
Grootste bevolkingsgroepen
65 jaar en ouder: 485
45-65 jaar: 435
0-15 jaar: 280
Gemeente: Gooise Meren
Onderdeel wijk: Naarden

Ligging buurt Componistenkwartier

OPEN KAART


Omschrijving Componistenkwartier - Naarden

Het Componistenkwartier, ook wel bekend als het Beethovenpark, is een groene en waterrijke buurt in Naarden. Kort te omschrijven als een rustige en zeer kindvriendelijke buurt. Ruim opgezette straten en plantsoenen sieren het straatbeeld van dit prachtig bewoonbare plekje in Naarden.

Het gebied ligt gesitueerd tussen de A1, de vesting van Naarden en het Rembrandtkwartier/Rembrandtpark. Ook ligt de buurt gelegen aan de sportvelden van Naarden. De snelweg is wel op dusdanige afstand dat deze niet zichtbaar is en enkel met wind uit bepaalde hoek soms hoorbaar kan zijn.

De buurt
Het Componistenkwartier is een grote en ruime buurt waar water en groen hand-in-hand gaan. In vrijwel iedere straat en hoek van de buurt is wel water te vinden met daaromheen gras. Dit maakt de omgeving kindvriendelijk en zeer gemoedelijk.

Begin jaren 1900 was de omgeving voorzien van kwekerijen en landbouw. In de jaren ’30 is de buurt tot zijn eerste bouw gekomen. Later in de jaren ’70-’80 is de buurt uitgebreid met meer woningen. Het is een buurt met veel gezinnen, niet zo gek ook met de sportvelden om de hoek voor voetbal, hockey en rugby. Naast sportiviteit heerst er ook gemak met een openbaar zwembad en grote supermarkt en bakker om de hoek.

Bekende straten van het Componistenkwartier

Bekende straten van de wijk zijn Beethovenlaan, Bachlaan, Handellaan, Mozartlaan en de Chopinlaan.

Bereikbaarheid Componistenkwartier

De bereikbaarheid van het Beethovenpark is als zeer goed te benoemen. Gelegen naast de A1 en aan een hoofdweg die de verschillenden buurten en wijken aan elkaar verbindt.