Huizen in Brediuskwartier

Gemiddelde vraagprijs: € 1.175.000
Gemiddeld woonoppervlakte: 228 m2
Meest voorkomende huizen: vrijstaande huizen

Inwoners Brediuskwartier

Aantal inwoners: 1450
Aantal huishoudens: 418

Kenmerken Brediuskwartier

Het meest opvallende aan deze wijk zijn de aanwezige stadsperken die tot in de puntjes van de rozen worden onderhouden in de zomer. De huizen en villa’s uit de buurt zijn voornamelijk gebouwd in de periode 1920 tot 1940 waarvan een aantal in Amsterdamse school stijl. Veel ruimte voor groen en speelmogelijkheden kinderen.

Het Brediuskwartier van Bussum is een mooie en ruimtelijk ontwikkelde wijk. Het is een wijk van veel vrijstaande huizen en twee-onder-een-kap woningen. Hij behoort tot zeker één van de beste wijken van Bussum. De wijk ligt tegen grensgebied van Naarden en wordt eigenlijk gescheiden door de Brediusweg, die het centrum van Bussum verbindt met de snelweg en de rondweg richting Naarden. Het Brediuskwartier ligt tussen het centrum van het dorp en de snelweg de A1.

Bekende straten uit de wijk

Natuurlijk de Brediusweg zelf, maar ook de Burgemeester s’ Jacoblaan, Isaac da Costalaan, Jacobus Bellamylaan en o.a. de Jacob Obrechtlaan.

Bereikbaarheid van het Brediuskwartier

De wijk is goed te bereiken ongeacht waar je vandaan komt. Gelegen aan de snelweg en toegankelijk vanaf meerdere wegen vanuit de omgeving en Bussum zelf.

Voorzieningen Brediuskwartier Bussum

Supermarkt 900m
Treinstation 1,8km
Ziekenhuis 2,6km
Huisarts 1km
Bioscoop 1,3m
Restaurant 800m
Zwembad 1,7km
KDV 600m
Basisschool 300m