Blaricummermeent – Blaricum

2205 inwoners | 65% koop – 34% huur

19% eenpersoons

27% zonder kinderen

54% met kinderen

Wonen in Blaricummermeent

Wonen tussen het oude dorp Blaricum en het Gooimeer, met directe uitvalsweg richting de snelweg A27. Een nieuw opgezette buurt voor gezinnen met veel ruimte voor recreatie en waterplezier.

De buurt heeft zich laten inspireren door het oude dorp, Blaricum-Dorp. Dit is terug te zien in de vele vrijstaande woningen (met rieten dak) en de speelse opzet van de kavels. Kronkelende straten en lanen voeren je naar huis en achter elke hoek of bocht is er telkens weer iets moois te zien. De huizenvariatie is er enorm, van vrijstaande huizen tot tussenwoningen en een aantal kleinschalige appartementencomplexen.
Waterliefhebbers zitten hier helemaal goed, naast het naastgelegen Gooimeer, zijn een aantal (vrijstaande) woningen gelegen aan een kronkelende vaart (De Meentstroom) waar ligplekken voor een eigen boot mogelijk zijn.

In totaal komen er ongeveer 1100 woningen waarvan het grootste deel inmiddels staat en wordt bewoond. De straatnamen doen je denken aan het verleden van het dorp. Dit was een gedachtegoed van de toenmalige Burgemeester Klarenbeek en zijn visie wordt door geleefd.

Het straatbeeld en de openbare inrichting tellen zwaar mee in de buurt. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het groen, water en de wegen. Geen asfalt maar klinkers, geen stenen- of houtenafschermingen maar een groene heg en ook geen drukke en rechte straten maar kronkelende lanen met afwisseling aan pleintjes.

Straatbeeld
Blaricummermeent

Buurtcijfers

Blaricum  >  buurten Blaricum  >  Blaricummermeent

Buurt in cijfers:

2205 inwoners
65% koop
34% huur

Opbouw bevolking:

76% autochtoon
9% westerse migratie
15% overige migratie

Samenstelling:

825 huishoudens
•19% éénpersoons
•27% zonder kinderen
•54% met kinderen

Leeftijdsopbouw:

0-14 jaar > 29%
15-24 jaar > 6%
25-44 jaar > 41%
45-64 jaar > 7%
65+ jaar > 17%

onderdeel wijk Blaricum • gemeente Blaricum

Bereikbaarheid en voorzieningen

Voorzieningen

De Blaricummermeent heeft geen specifieke voorzieningen naast het woongenot, een horecatent met focus op kinderen en de overige speelplekken voor kinderen.

Bereikbaarheid

Met de auto zit je in een paar minuten op de snelweg. Met de fiets ben je in 10-15 minuten in de gezellige dorpskern van Blaricum. Ook fiets je in 10 minuten naar het naastgelegen Huizen en haar winkelgebied.

Breder in de omgeving kijken?

Dit zijn de naastgelegen buurten:

Bijvanck - BlaricumBijvanck Noord - Huizen

Buurten Blaricum

Alle buurten van Blaricum.

Makelaar Blaricum

Woon Beter Makelaars

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Kaartje sturen

Stuur de buurt een kaartje.