Bikbergen

Type woningen

Vrijstaande huizen

Inwoners

Aantal inwoners: 295 (2019)
Grootste bevolkingsgroep
45-65 jaar: 100
65 jaar en ouder: 65
0-15 jaar: 65
Gemeente: Huizen
Onderdeel wijk: Buitenwijken

Omschrijving Bikbergen - Huizen

De buurt Bikbergen is onderdeel van gemeente Huizen. Het is een villawijk gelegen in het bos waarvan een deel is gelegen aan de heide. Een deel van Bikbergen wordt ook wel bij Gooise Meren gerekend. Stille bosrijke lanen met vrijstaande huizen zijn het straatbeeld.

Plaatsnaamborden met daarop Bikbergen staan enkel in het Huizer deel en niet in het deel dat aan Naarden grenst. Er is al een tijdje sprake van een grenscorrectie tussen Huizen en Naarden en daardoor is er wat ‘onduidelijkheid’ over het grensgebied binnen de buurschap Bikbergen.

Bikbergen ligt dus deels op grondgebied van Huizen en Naarden. De ligging van Bikbergen is tussen Huizen, Naarden, Bussum en de andere buurt Crailo. De snelweg de A1 scheidt Bikbergen van Bussum en deels Naarden.

De omgeving

Bikbergen bestaat uit een bosrijk gebied met verschillende beukenlanen. Het ligt omringt door acht natuurgebieden en landgoederen zoals Landgoed Oud Bussum, Bosgebied Bikbergen, Natuurgebied IJzeren Veld, De Vliegheide, Nieuw Bussumerheide, Limitische Heide, De Beek en Natuurgebied Luchtkasteel. Het gebied heeft open karakter, dat wil zeggen dat het bosgebied wordt afgewisseld met openplekken als akkers.

Bekende straten van Bikbergen

De Bikbergerweg, Vliegheiweg, J. van Woensel Kooylaan, Flevolaan, J.P. van Rossumlaan en Floris Voslaan.

Bereikbaarheid van Bikbergen

Bikbergen is als buurt goed aan te rijden. Vanaf de snelweg ben je er zo. Ook vanuit Naarden, Bussum, Laren en Huizen is de buurt zowel per auto als per fiets en Openbaar Vervoer (Bus) goed te bereiken.

Ligging buurt Bikbergen

OPEN KAART