Kunstgras in het Gooi

Wil je een tuin met niet veel onderhoud kan kunstgras een mogelijkheid voor je zijn. Kunstgras in je tuin neemt veel zorgen van je weg: onderhoudsarm, geen water meer geven en ook nooit meer maaien. Heb je geen tuin maar wel een dakterras? Kunstgras op een dakterras of balkon is ook goed mogelijk en biedt vele voordelen.

WAT IS KUNSTGRAS PRECIES?

Zoals de naam het al zegt is kunstgras een kunstmatige variant van gras. Het is een soort tapijt met synthetische materialen in de vorm van gras. Van ver af is het ook niet te onderscheiden van gewoon gras tegenwoordig.

WAARVOOR KAN KUNSTGRAS GEBRUIKT WORDEN?

Kunstgras wordt veel gebruikt in de sportwereld, maar kunstgras is ook geschikt voor andere toepassingen. Kunstgras kan goed gebruikt worden voor onder andere:
– Speelveld; zeer veilig, zeker als je er een dempingsplaat onder laat plaatsen. Mochten kinderen dan vallen, dan biedt het gras wat vering waardoor de val zachter zal zijn.
– Kinderdagverblijf; met kunstgras bij een kinderdagverblijf komen de kinderen niet langer thuis met groene broeken en vuile schoenen. Ook kunnen ze snel weer naar buiten na een regenbui.
– Hockeyveld: hockey is een intensieve sport waarbij het sportveld ook zeer intensief gebruikt wordt. Daarom is een duurzaam veld belangrijk en dat maakt het kunstgras zeer geschikt voor deze sport.
– Voetbalveld: niets vervelender voor voetballers dan dat de wedstrijd wordt afgezegd vanwege het weer. Met kunstgras is dat verleden tijd, je hebt niet langer last van plassen of modder en er kan lekker gevoetbald worden.

In de sportwereld zien we steeds meer kunstgras toegepast op het sportveld, met name als er niet gebruik gemaakt kan worden van echt gras. Kunstgras wordt toegepast op grote sportvelden voor verenigingen van een voetbal- of hockeyclub. Maar ook voor privé doeleinde worden er steeds vaker privé hockeyveldjes aangelegd bij mensen zoals u in de tuin.

KUNSTGRAS IN TUIN IN HET GOOI

Een mooi groen gazon, helemaal egaal gekleurd en zonder onkruid. De wens van menig tuinman, maar met een natuurlijke grasmat is het erg moeilijk om dit effect te realiseren. En ook al besteedt je nog zoveel aandacht aan het onderhoud van het gras, er zijn altijd factoren die roet in het eten kunnen gooien waar je maar weinig invloed op hebt. Dorre plekken door een te hete zomer, of ongedierte dat zich moeilijk laat verwijderen. Maar er is een veel eenvoudigere manier om van een groen gazon te genieten, kunstgras!

KUNSTGRAS, EEN VOLWAARDIG ALTERNATIEF VOOR NATUURLIJK GRAS

Misschien denk je bij kunstgras aan een onnatuurlijke imitatie van gras, die alleen maar geschikt is voor sportieve doeleinden. Dit was vroeger inderdaad zo, maar de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Kunstgras is tegenwoordig niet meer van een echte natuurlijke grasmat te onderscheiden, maar dan zonder alle nadelen van natuurlijk gras! Stel je het eens voor, genieten van een prachtige grasmat in je tuin, nooit meer zorgen om te weinig regen, geen zonlicht en de steeds terugkerende taak van het grasmaaien. Naast dat kunstgras ideaal kan zijn voor je tuin weleens nagedacht over kunstgras op je dakterras? Of kunstgras op je balkon? Het product is breed inzetbaar.

DUURZAAM EN NAGENOEG ONDERHOUDSVRIJ

De aanleg van kunstgras is vrij eenvoudig en daarna hoef je in feite weinig te doen om een mooi ogende grasmat te behouden. Sproeien en onkruid verwijderen behoren tot het verleden, behalve het af en toe wegvegen van bladeren en takjes behoeft kunstgras geen onderhoud. Kunstgras blijft lang mooi, ondanks invloeden van hitte, droogte en strenge vorst. De duurzame kunstgrasvezels behouden hun mooie kleur, jaar na jaar. Uiteraard is er de mogelijkheid om de aanleg van kunstgras uithanden te geven.

Naast al deze voordelen van onderhoud en duurzaamheid, biedt kunstgras nog andere positieve eigenschappen waaraan je misschien nog niet had gedacht. Door de volledige synthetische samenstelling heeft kunstgras geen negatieve uitwerking op mensen die last hebben van hooikoorts. Uiteraard heft kunstgras hooikoorts niet op, maar mocht je hooikoortsklachten hebben kan je wel weer eens op het gazon plaatsnemen zonder er nog meer last van te krijgen. Ook is kunstgras goed te combineren met honden of katten, het is dan ook zeker diervriendelijk!

EEN VEILIGE SPEELTUIN

Spelen op gras is natuurlijk een leuke bezigheid voor kinderen, maar als er vaak en intensief op wordt gespeeld, dan zal een natuurlijk gazon wel snel zichtbare schade oplopen. Kuilen en andere ontsierende open plekken zijn dan het gevolg. Kunstgras slijt ook wel, maar zal als het bespeeld wordt weinig schade ondervinden. Tevens kan er onder een kunstgrasgazon een valdempende laag aan worden gebracht, een extra stukje veiligheid voor spelende kinderen!

WAAROM KUNSTGRAS?

Kunstgras heeft een aantal voordelen te bieden ten opzichte van gewoon gras, zoals:
– Een terrein met kunstgras is niet gevoelig voor het weer en is dus altijd bespeelbaar. Je hebt geen last van modder, plassen of een bevroren grond.
– Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Er hoeft niet gezaaid, bemest of gemaaid te worden, wat een hoop tijd en geld scheelt.
– Per toepassing kan gekozen worden voor eigenschappen, zoals lengte en dikte.
– Het is duurzaam, kunstgras blijft er jarenlang goed uitzien.
– Kunstgras is veilig en vuurbestendig.

KUNSTGRAS OP DAKTERRAS IN HET GOOI

Ben je op zoek naar een verzorgde en groene oplossing voor je dakterras? Niet tevreden met je dakterras? Net een nieuw appartement of huis gekocht en je twijfelt hoe je je dakterras gaat inrichten? Heb je al eens nagedacht over kunstgras?

Recente onderzoeken met testpersonen wijzen uit dat de meesten het erg moeilijk vinden om kunstgras van zijn echte broertje te onderscheiden. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de kwaliteit van kunstgras zo hoog is dat het een waardige vervanger is voor het echte gras: nét echt.

Met de juiste ingrepen en de nodige creativiteit kan je een dakterras heerlijk inrichten zoals je er volop van kan genieten. Meestal is het echter onmogelijk om echt gras op de (betonnen) ondergrond te laten groeien. Je moet dus uitkijken naar andere opties om een groen gevoel te creëren. Kunstgras is een prima alternatief.

VERSCHILLENDE SOORTEN KUNSTGRAS

Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt: je hebt een ruime keuze. De verschillen zitten in lengtes, soorten materiaal waaruit het gras bestaat, densiteit of volheid van de grassprieten, kleuren (één kleur groen of een combinatie van donkere en lichtere tinten groen) en harder of zachter materiaal. Dat laatste is erg aangenaam om over te wandelen met je blote voeten. En wens je een bijzonder accent? Er bestaat zelf gekleurd kunstgras.

PLAATSING

De aanleg van kwalitatief kunstgras is eenvoudig. Wij kunnen het gras voor je professioneel laten plaatsen of je kan eenvoudig zelf aan de slag gaan. Wij zorgen voor de nodige instructies zodat de aanleg tip top verloopt.

ONDERHOUD

Het onderhoud van kunstgras is minimaal en je bent er zeker van dat je (kunst)gras er in alle seizoenen prachtig bijligt: geen onkruid, geen kale plekken en gewoon een gezellig aangekleed fris dakterras dat uitnodigt om te gaan zitten in de zon of BBQen met vrienden.