Horeca in het Gooi

Eten en drinken in het Gooi waar moet je zijn? Doordat het Gooi bestaat uit meerdere en verschillende plaatsen is er een enorm aanbod aan leuke en verschillende horecatenten. Waar liggen de beste restaurants? Waar kan je het gezelligst borrelen? Dat soort vragen..

ONTBIJTEN IN HET GOOI

Er hoeft natuurlijk niet uitgelegd te worden dat het begin van de dag met een goede maaltijd dient te worden uitgevoerd. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!
Wat is een ontbijt voor jou? Is dat koffie met een croissant of heb je liever een bak kwark of yoghurt met fruit en een vers geperst sapje? Het is in Nederland nog niet gebruikelijk om buitenshuis te ontbijten, toch wordt langzaam de vraag steeds groter. In buitenlandse steden is het heel normaal om onder weg naar je werk ergens een ontbijtje af te halen of te nuttigen. Kijk maar eens in steden als New York, Parijs en Berlijn.

LUNCHEN IN HET GOOI

Na een ochtend hard werken, sporten of wat dan ook krijg je vanzelf trek. Een voedzame en gezonde lunch helpt je de dag door zodat je de tweede helft van de dag ook aan kunt.
Zomers lunchen op de beste terrassen van het Gooi met een glaasje rosé? Het leven is te mooi om dit soort momenten voorbij te laten gaan. Geniet van je lunch!

AVONDETEN / DINEREN IN HET GOOI

Een dag sluit je natuurlijk goed af door voor jezelf en je gezelschap goed te zorgen. Wat dacht van een dagafsluiting met een flesje wijn en een heerlijk 3-gangen menu? Ik zou er dagelijks wel voor willen kiezen, helaas loopt niet elke dag zoals gepland en ben je soms genoodzaakt tot een snelle hap. Ook dat kan ik het Gooi, er zijn veel verschillende, gezond en niet gezond, afhaalrestaurants om een snelle maaltijd voor thuis af te kunnen halen. Liever toch je gemak? Ga dan lekker uit eten in de vele restaurants die het Gooi kent.

BORRELEN, STAPPEN EN UITGAAN IN HET GOOI

Er kan geborreld worden in het Gooi, jazeker! Elke plaats heeft zo zijn kroegen en borrel hotspots. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om in een groter gezelschap tijdens een teamuitje of bedrijfsborrel een leuke accommodatie te vinden. Veel horecatenten hebben de mogelijkheid om ze af te huren of in een aangrenzend zaaltje/ruimte te kunnen gebruiken voor je privéborrel.

In het Gooi kan je stappen. Er zijn genoeg kroegen tot in de late uurtje open en die zorgen voor een hoop gezelligheid in zowel de zomers als de winter. Hilversum heeft de meeste uitgaansmogelijkheden van het Gooi met een aantal echte dancings of clubs. Vind je hier niet je ideale avond dan kan je altijd nog met auto, trein of taxi op en neer naar Amsterdam of Utrecht.

VRIJDAGBORREL IN HET GOOI

Vanzelfsprekend hebben veel bedrijven gevestigd in het Gooi al een eigen vrijdagborrel om de week mee a te sluiten. Natuurlijk zijn er ook grotere georganiseerde vrijdagborrels te vinden in het Gooi. Zo heb je de Gooische Vrijdagborrel(.nl) en de VSOP een aantal keer per jaar.
Zoek je het liever wat kleinschaliger op dan heeft de lokale kroeg ook zijn gezelligheid op de vrijdag middag.