Urban creatief gebied Hilversum

By 22 januari 2017april 12th, 2019Hilversum

Wat ze vaak in andere steden doen, gebeurd ook in Hilversum. Een vervallen of leegstaand gebied wordt gebruikt voor het onderbrengen van creatievelingen, kunstenaars en inspirerende ondernemers.

Werf35 Hilversum

Het is eigenlijk heel simpel, een gebouw of gebied dat niet (meer) gebruikt wordt vrije toegang geven tot mensen die ruimte zoeken voor hun creativiteit, tot het verlenen van een werkplek en het uiteindelijk openbaar stellen.
In Hilversum is zo’n plek, Werf35. Ik zou bijna zeggen ontstaan na een tripje Berlijn, waar je dit vrijwel overal vind. Leegstaande fabriekshallen worden foodhallen of een werkplek voor meerdere kleine ondernemers en start ups. Zo’n plek van meerdere creatievelingen en mensen met een bepaald idee bruist vaak van de inspiratie, althans dat is mijn ervaring die ik heb opgedaan in mijn meerdere tripjes naar Berlijn.

“Nieuwe industrie in oude industrie”

Werf35 omschrijft zich zelf als een verzamelplaats voor gamebedrijven, game startups, kunstenaars en creatieven. Zij kunnen voor een relatief laagbedrag hun eigen ruimte huren. Wat belangrijk is en een soort voorwaarden is dat je kennis moet delen wanneer je actief bent binnen Werf35.
Naast lezingen, borrels, netwerkavonden en brainstormsessies is het belangrijk om kennis met elkaar te maken en te delen. Er heerst een open-deuren beleid.

Wat was Werf35 vroeger?

Het pand waar nu meerdere onderdelen van Werf35 in zit gevestigd was vroeger een pleisterfabriek. In 1927 is het geheel overgenomen door de gemeente Hilversum om er de gemeentewerf in te laten huisvesten waar wagens en materieel werd onderhouden.
In 2012 is het terrein overgenomen door Medianest BV Spil Games en is ook aanwezig op het terrein.

Wat is er te vinden?

Het terrein bestaat uit meerdere oude fabriekshallen die zijn opgedeeld in meerdere ruimtes met verschillende doelen en bedrijven.
Zo is er de Stookplaats, een grote loods met acht werkruimtes voor creatievelingen. Kennis en ervaringen worden hier gedeeld en gebruikt tot nieuwe inspiratie.
Ook is er de Mix Creative Coworking: een inspirerende werkomgeving voor creatieve zelfstandigen. En het Rotor-gebouw is omgetoverd tot een kantorencomplex voor de creatieve sector voornamelijk voor gamebedrijven, app-bouwers en online media.
Een restaurant genaamd Chef aan de Werf voor je dagelijkse maaltijd.
Kom eens kijken bij Werf35 voor je portie dagelijkse inspiratie. De werf is te vinden aan de Mussenstraat 9 te Hilversum.

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..