Lekker eten in een oude bioscoop

By 21 november 2016april 12th, 2019Hilversum

De Rex in Hilversum, waarvan het pand ooit diende als bioscoop, is inmiddels al voor vele jaren een hip restaurant wat enorm sfeervol is en een prachtige menukaart laat zien.

De combinatie van restaurant, foyer en club biedt iedereen een leuke avond. Het restaurant begeeft zich op de begane grond en de club is via een trap op de etage daarboven te bereiken.
Er kan een bruidsfeest worden gegeven, een modeshow kan worden opgevoerd, de ruimte is voor veel doeleinden te gebruiken. Zo is ook een cocktailworkshop of barbecue geen uitzondering!

In de zomermaanden is het grote terras aan de voorzijde, op de Groest, een leuke ontmoetingsplek voor een goed gesprek en een drankje. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner.
De club boven is open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en dan mogen de voetjes van de grond.

Wat staat er op de kaart?

Van aparte vis en vlees voorgerechten tot enorm stukke mals vlees als hoofdgerecht. Persoonlijk vind ik de Chateaubriand fantastisch! Tip!
Vegetarisch? Geen probleem, de risotto en de ravioli zijn om je vingers bij af te likken.

lekker-eten-in-een-oude-bioscoop-het-pand

Vooraf een geschiedenis

In 2008 ging de vernieuwde Rex open. Waarom vernieuwde? Het is eerder open geweest onder de naam Rex. Het was ooit de oudste bioscoop van Hilversum.
Onder de naam New York Bioscope Theatre kreeg de stad in 1913 haar eerste bioscoop met 390 plaatsen en nog eens 127 op het balkon. Het gebouw deed 24 jaar dienst en werd toen, in de zomer van 1935 afgebroken om plaats te maken voor een geheel nieuwe bioscoop genaamd, Rex.
De concurrentie van het Citytheater deed een twintig jaar later de Rex de das om en na verschillende pogingen, was in 1984 er de laatste film die er draaide.
Het gebouw deed daarna dienst als gokhal. Met behoud van de art-deco stijl werd in 2008 het geheel omgetoverd tot wat het nu is: een mooi, sfeervol en luxe horeca concept.

Rex
Groest 23, Hilversum

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..