Hilversum gaat stationsgebied veranderen

By 25 januari 2017april 12th, 2019Hilversum

Door dat gemeente Hilversum het voormalige GAK-gebouw op het stationsplein heeft gekocht heeft het nu alle gronden in bezit voor de herontwikkeling van het volledige stationsgebied van Hilversum.

Lelijkheid wordt verruild voor ‘thuiskomen’

Het was misschien wel het lelijkste gebouw van Hilversum. Hopelijk gaat het op zijn minst plat en wordt het terrein goed ingedeeld. Sinds dit jaar zijn de plannen in ontwikkeling voor de herindeling van het stationsgebied.
Het doel is om het station en het centrum beter met elkaar te verbinden en de bereikbaarheid te vergroten. Wanneer je straks uit het station stapt en het nieuwe plein/terrein bestapt moet het een gevoel van thuiskomen geven met een knipoog naar de gedachte van een mediastad. Wat de uiteindelijke plannen gaan zijn? Daar zullen we nog even op moeten blijven wachten.
Het plan is om op maandag 10 april 2017 de samenwerkende partijen samen te laten komen voor de presentatie van het definitieve stedenbouwkundige plan.

Het pand dat dateert uit de jaren ’80 was ooit het huis van het GAK en later werd het UWV erin gehuisvest.

Samen één

Op donderdag 2 maart 2017 is de officiële opening van het nieuwe Marktplein. Het is voor Hilversum en zeker voor het centrum van belang dat het stationsplein, het Marktplein en het centrum één geheel gaan zijn.

Het stationsplein is van ons allemaal en is van groot belang voor Hilversum, maar zeker ook voor ons centrum!

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..