Cultureel muziek podium Hilversum

By 4 december 2016april 12th, 2019Hilversum

Vroeger stond hier de Tagrijn, een buurtcenter voor muziek en optredens. Nu staat er het moderne gebouw De Vorstin: een complex voor hedendaagse muziek en optredens.

De vorm van het gebouw is eigenlijk niks. Het is het best te omschrijven als een driehoekige taartpunt waarbij je in de punt naar binnengaat. De buitenkant is deels van metalen/stalen platen en glas. Als voorbijganger zie je direct dat het een theater-/concertgebouw is. Het is gelegen aan het centrum van Hilversum en op loopafstand van het station.

Entree van De Vorstin

cultureel-muziek-podium-hilversum-de-trapIn de punt kom je binnen, waar de kaartverkoop/controle zit. Dan heb je na doorgang de immense hoge en steile trap die naar boven smaller wordt die je naar de eerste, tweede en derde en vierde verdieping brengt. De eerste keer dat ik onderaan de trap stond had ik even een gevoel van angst door mijn hoogtevrees.
Begane grond: Podium-café
Eerste etage: Concert- Theaterzaal
Tweede en derde etage: Balkon en VIP gedeelte
Vierde etage: de kantoren

Ook is er nog een kelder aanwezig met oefenruimtes en de garderobe. De zaal op de eerste etage brengt maar liefst plek voor 900 mensen.

De Vorstin heeft zijn grootste (landelijke) bekendheid te danken aan de eerste opnames van ‘The voice of Holland’ die hier zijn gemaakt. Tegenwoordig wordt er door grote namen en (nog) kleine namen opgetreden. Persoonlijk vind ik de terugkerende ’80 en ’90 feesten erg leuk!

De Vorstin
Koninginneweg 44
1211 AS Hilversum

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..