Beeld en Geluid Hilversum

By 26 oktober 2016april 12th, 2019Hilversum

Het Beeld en Geluid in Hilversum, of zoals ze zichzelf wel noemen ‘De Experience’ want het Instituut voor Beeld en Geluid biedt alles aan over de Nederlandse media van het verleden en het heden.

beeld-en-geluid-experienceZelf op beeld of draaien aan de knoppen
Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek zelf hun eigen soap maken, werken aan leuke geluidseffecten, digitale beelden bewerken of acteren in een show.
Alles wat hier je in het instituut maakt kan je digitaal naar thuis sturen om het later nog eens te bekijken en/of beluisteren.

Opslag van stukje Nederland
De grote gekleurde kubus waarin alles is gehuisvest biedt naast mogelijkheden om zelf te maken en bewerken ook een archief van Nederlandse media. Ruim 800.000 uur aan radio en televisie, films en documentaires zijn hier opgeslagen. Een stukje Nederlandse media geschiedenis kan je wel zeggen! Bij elkaar is dat meer dan 70 procent van het Nederlands audiovisueel erfgoed.
Beeld en Geluid is een fusie van in totaal negen archieven die verspreid door het land lagen.

beeld-en-geluid-zijkant

Ontwerp
Het in 2006 opgeleverde imponerende gebouw, een ontwerp van Willem-Jan Neutelings en Michiel Riedijk,  is van buiten aangekleed door de kunstenaar Jaap Drupsteen, die voor de gevel 2244 glazen platen liet maken waarin, met veel moeite, 748 typerende momenten zijn te herkennen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Komen jullie mee ontdekken welke dat zijn?

Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..