Het landelijke en boerachtige van Eemnes

Het is de rust, de hoeveelheid weilanden die mij het gevoel geven van een landelijk leven en Eemnes. Ook de hoeveelheid boerderijen, die voornamelijk aan en om de Wakkerendijk te vinden zijn, geven Eemnes een boeren-achtig uiterlijk mee. Zeker wanneer je de lokale boeren nog met enkele trekkers over de landerijen ziet rijden.

Eemnes is de enige stad van het Gooi dat in de provincie Utrecht ligt en niet zoals de overige plaatsen allemaal in Noord-Holland. De naam Eemnes is een samenstelling van ´Eem´, wat de rivier is die verderop achter de uitgestrekte weilanden ligt en het ´nes´ wat landtong betekent.

Weilanden Eemnes

Eemnes heeft altijd redelijk in de schaduw gestaan van de overige plaatsen uit het Gooi. Eemnes heeft vanaf 2008 wat meer landelijke allure gekregen met het tv/programma ´De Gouden Kooi´ wat hier werd opgenomen. Tegenwoordig wordt dit huis gebruikt voor het programma ´Koffietijd´. Niet heel interessant allemaal deze programma voor Eemnes als plaats, wat de echte toef op de taart is voor Eemnes was de vermelding in het tv-programma ‘Nederland van boven’, hier werd Eemnes belicht als bereikbaarste plaats van Nederland. Gemiddeld kun je vanuit Eemnes in 78 minuten elke plaats in ons land bereiken.

Boerderijen Eemnes

Meer informatie over het wonen in Eemnes?

Gjalt

Over Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..