Vanuit het Gooi naar je vakantiebestemming

Vanuit het Gooi naar je vakantiebestemming? Dat gaat heel gemakkelijk. Vanuit het Gooi ben je zo met de auto of trein op Schiphol om met vakantie te kunnen gaan. Het Gooi ligt centraal in Nederland en met twee uurtjes rijden ben je zowel in Duitsland als België.

Met de auto naar Schiphol

Vanuit het Gooi kan je als automobilist zo naar Schiphol rijden tegenwoordig. Vanaf de A1 kan je met de nieuwe verbindingsweg naar de A9. Hiermee ga je niet over het drukke knooppunt bij Diemen op de A10 maar er langsheen. Vanuit het Gooi is het na het aquaduct bij Muiden direct voorsorteren voor de richting/afslag Amstelveen/Schiphol.

Met de trein naar Schiphol

Ook met de trein kan je vanuit Hilversum en Bussum zeer snel naar Schiphol. Het grootste voordeel van met de trein is dat je direct in Schiphol uitstapt en met de roltrap omhoog gaat en direct in de grote hal staat om vandaar uit naar je gate te gaan. Snel, gemakkelijk en efficiënt.

Vanuit het Gooi (Hilversum) naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn is ideaal en zeer comfortabel vanuit het Gooi. De internationale trein die vertrekt vanuit Amsterdam stopt enkel in Hilversum en gaat met een 8-10 stoppen direct door naar de hoofdstad van onze buren. De reistijd bedraagt zo’n 6 uur en is te omschrijven als relaxt (dan wel reizend in de eerste klas).

A true friend on a distance

Mijn bezoekjes aan Berlijn, met opstap in Hilversum, zijn niet zonder reden. Een zeer goede vriend van mij woont sinds een aantal jaar in Berlijn. Een prachtige leuke en mooie stad. Ik kom er zo’n 4-5 keer per jaar en de stad weet mij altijd opnieuw te verrassen.
Als je kiest voor de op- en afstap op Berlijn HBF (Hauptbahnhof) ben je direct in downtown Berlijn en ben je zo op bestemming.

Gjalt

Over Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..